Salata de primavara cu cocos si rodie

de RuxyRux in Salate, 13 Mar 2014 | 3690 vizualizari

 

O bijuterie de salata :) sanatoasa si gustoasa...pentru aceasta salata minunata m-a inspirat o draga prietena :) Mimi...iti multumesc :)

http://hrana-vie.blogspot.be/2014/03/salata-de-nuca-de-cocos-o-reteta-din.html

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • untisor
  • leurda
  • spanac
  • ceapa verde
  • o rodie
  • o nuca de cocos
  • o lingurita mica de miere
  • zeama de lamaie
  • o lingurita mustar cu bobite natural( Tecuci)
  • o lingurita ulei de masline
  • o lingurita otet( de mere sau Modena, sau de care doriti)
  • sare de mare( sau roz Himalayana)dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de primavara cu cocos si rodie:

Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.

O invelim in hartie( pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in bucati (Mai avem varianta sa o lovim de ciment). Indepartam usor coaja groasa. Coaja mai subtire se va indeparta si ea destul de usor daca o vom desface in bucati mai mici( atentie la cutit). Cu o lingurita sau un cutit scobim miezul pe care il vom taia in fasii sau cum dorim. Partea ramasa cu coaja subtire o vom pune in blender si impreuna cu zeama scursa si strecurata  si cu o cana de apa vom face laptele de cocos. Strecuram laptele de cocos printr-o sita si nu aruncam pulpa, o vom folosi la dus ca pe un scrub grozav si delicios :).

Pentru vinegreta vom avea nevoie doar de o cana de lapte de cocos, restul il bem ca atare sau cu cacao...vai ce gustos este! 

Rodia o lovim numai pe jumatate cu o lingura de lemn un minut pentru a indeparta semintele de coaja alba, apoi o taiem cu grija  si scoatem bobitele pe o farfurie. Din jumatatea nelovita vom stoarce sucul  printr-un storcator de lamaie.

Punem la blender laptele de cocos, impreuna cu sucul de la o jumatate de rodie, mustarul, lamaia, otetul, mierea, uleiul de masline si sarea.

Spalam si curatam salata, spanacul, leurda, untisorul apoi taiem totul cum dorim.

Intr-un castron mare, punem salata, spanacul, leurda, untisorul, ceapa verde tocata, nuca de cocos bucati, bobitele de rodie si stropim din belsug cu vinegreta delicioasa, apoi ne bucuram de salata in toata splendoarea ei ...

 

 

...de aici a venit si inspiratia ... 

http://hrana-vie.blogspot.be/2014/03/salata-de-nuca-de-cocos-o-reteta-din.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de primavara cu cocos si rodie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata Primavara